Este foarte bine cunoscut faptul ca, potrivit legii 31/1990 privind societatile comerciale, orice societate comerciala trebuie sa-si stabileasca un sediu social, element necesar si obligatoriu pentru ca firma respectiva sa ia nastere.

De cele mai multe ori intreprinderile isi stabilesc sediul in apartamente de bloc inchiriate sau chiar locuinta unuia dintre asociati sau asociatului unic. De asemenea spatiile comerciale sau cladirile de birouri pot face obiectul sediului unei societati.

sediu firma la avocat

Insa aceste practici necesita, pe de-o parte, o procedura greoaie deoarece implica acordul tuturor vecinilor si al asociatiei de proprietari (daca este cazul), iar pe de alta parte sunt costisitoare avand in vedere pretul ridicat de inchiriere a spatiilor comerciale.

O alta varianta, accesibila dumneavoastra, este gazduirea sediului social la cabinetul unui avocat, mai exact, continutul legii 51/1995 va permita sa „angajati” un avocat pentru a va gazdui sediul firmei. Astfel, stabilirea sediului la cabinetul de avocat presupune utilizarea sediului profesional al avocatului pentru constituirea legala si autorizarea functionarii societatii, pentru mutarea sediului societatii sau  pentru stabilirea unui sediu secundar pentru societatea in cauza.

Avocatul are obligatia de a intocmi si semna cu reprezentantul firmei un contract de asistenta juridica. Legea limiteaza obiectul acestui contratc de asistenta juridica, care nu poate sa fie altul decat cele 3 mai sus mentionate, infiintarea unei societati comerciale, mutarea sediului societatii sau stabilirea unui sediu secundar.

Acest contract poate reprezenta pentru firma dumneavoastra o portita de salvare temporara in cazul existenteti uneia din cele 3 situatii mai sus mentionate, asigurandu-va un spatiu cu destinatia de sediu social sau sediu secundar.

De mentionat este faptul ca stabilirea sediului scoial la cabinetul de avocat nu implica si desfasurarea activitatii in vederea careia societatea a fost infiintata, ci strict o adresa la care societatea poate primi corespondenta.

Un mare avantaj al stabilirii sediului firmei la cabinetul de avocat il reprezinta costul scazut al onorariului avocatului fata de costul inchirierii unui spatiu comercial la pretul pietei, care pot fii mult mai mari. De asemenea, in cazul in care alegeti sa va stabiliti sediul firmei dumneavoastra la cabinetul de avocat, procesul de inregistrare a sediului la Registrul Comertului este foarte rapid, spre deosebire de identificarea unui spatiu ideal, care necesita timp si rabdare.

Un alt avantaj este faptul ca veti evita problemele de natura administrativa, sens in care, odata ajunsi la cabinetul nostru va trebui doar sa incheiem acel contract de asistenta juridica, nefiind nevoie de alte documente.

In concluzie, stabilirea sediului social al societatii dumneavoastra la cabinetul unui avocat este o practica facila, rapida si accesibila, care va vine in ajutor in diferite situatii, fie ca va doriti infiintarea unei noi societati comerciale, fie ca sunteti constransi de imprejurari sa va mutati sediul firmei la alta locatie sau doar aveti nevoie de un al doilea sediu de corespondenta.

Pentru mai multe informatii si nelamuriri nu ezitati sa ne contactati!